Otsikko

Radiosuunnistuksessa käytetään joko 2 metrin (144 MHz) tai 80 metrin (3,5 MHz) radiotaajuuksia. Eri taajuusalueet edellyttävät erilaisia ​​radiolaitteita lähetykseen ja vastaanottoon, sekä edellyttävät erilaisia radiosuunnistustaitoja.

80 metrin radiosuuntimalaite on suhteellisen helppo suunnitella ja edullinen rakentaa. 80 metrin laitteella otetut suunnat voivat olla hyvin tarkkoja. Kun radiosuunnistetaan 80 metrillä määritetään rastien sijainti ottamalla suunnat lähettimille ja valitsemalla nopein reitti maaston läpi.

2 metrin laitteet ovat monimutkaisempia suunnitella ja kalliimpia rakentaa. Maastonpiirteet vaikuttavat enemmän kahden metrin radiosignaaleihin. Kun radiosuunnistetaan kahdella metrillä on opittava erottamaan tarkka, suora suunta lähettimen radiosignaaliin ja väärät suunnat, jotka johtuvat signaalin heijastuksista rinteiltä, rotkoista, rakennuksista, aidoista, jne.

80 metrin ja 2 metrin radiosuunnistuksen lisäksi on kehittynyt muitakin lajimuotoja kuten sprintti, foxoring ja ROCA (Radio Orienteering in a Compact Area).

Sprintti on lyhennetty muoto 80 metrin kilpailusta, joka on kehitetty yleisölajiksi.

Foxoring on yhdistelmä perinteistä suunnistusta ja radiosuunnistusta, jossa kilpailijat käyttävät suunnistustaitojaan päästääkseen karttaan merkitylle rastialueelle, josta he voivat vastaanottaa 80 metrin rastilähettimen radiosignaalin ja löytää sen avulla rastin.